Cele mai vizionate postari

luni, 12 martie 2012

Top antivirusi gratuiti – cei mai buni antivirusi gratuiti

Sunt convins ca te-ai plictisit sa tot cauti versiuni piratate ale unor antivirusi consacrati. Un astfel de procedeu iti consuma timp pretios si antivirusul respectiv te-ar putea lasa in pana cand ti-e lumea mai draga. Ai doua alternative: fie cumperi unul cu licenta, fie optezi pentru o versiune gratuita a antivirusului. Eu unul sunt arhi-multumit de antivirusul meu gratuit asa ca nu vad de ce as mai scoate bani din buzunar pe tema asta.
1. avast! Home Edition
Este primul in topul meu pentru ca il am instalat de mai bine de doi ani cu rezultate excelente: 0 virusi. Daca vrei sa il instalezi te duci pe site-ul www.avast.com si alegi versiunea Home Edition. Este bineintelesgratuita si vine chiar si in versiune pentru limba romana. Mai ai de facut ceva. Trebuie sa te inregistrezi cu o adresa de mail ca sa primesti codul de functionare al programului (license key). Cand vei rula programul pentru prima data vei fi intrebat de chestia asta asa ca fii pregatit cu mail-ul deschis. Codul respectiv functioneaza timp de 60 de zile dupa care poti lua un altul de pe site, tot gratuit.
avast! - meniu de setari al modulelor de protectie
avast! - meniu de setari al modulelor de protectie
Avast! isi face update-uri in fiecare zi, intr-o perioada orara stabilita de tine sau il lasi pur si simplu sa se actualizeze cand vrea el. Se vor instala sapte module separate (protectie mail online si client local, mesagerie online, retea locala s.a.) pe care le poti configura dupa placul inimii. Pot spune ca a mers perfect pana acum. O singura data am patit-o, si asta pentru ca am descarcat un fisier despre care avast! mi-a spus ca este suspicios, deci el saracul isi facuse datoria. Ei bine, avea dreptate. Nu este nici paranoic precum Norton Antivirus sa iti dea alarme toata ziua pentru tot felul de chestii absolut normale. Sta in banca lui si isi face treaba.
2. AVG Anti-Virus Free Edition
Din pacate nu am avut curiozitatea sa-l instalez, asa ca nu pot spune pe pielea mea daca e bun. Stiu totusi ca utilizatorii il apreciaza mult pentru siguranta oferita la standardul de antivirus moca. Se actualizeaza zilnic si te protejeaza online in timp real de site-uri malitioase, troieni si virusi. Cu toate astea, vazand o diferenta fata de versiunile cu plata ale aceluiasi AVG, nu pot spune ca ma simt in siguranta. De pilda nu iti monitorizeaza descarcarile fisierelor de pe Internet si nici nu monitorizeaza transferurile prin clientii de mesagerie online, chestie prezenta la avast!. Nu are nici firewall si nici protectie anti-spam.
AVG – You are protected. Really?
AVG – You are protected. Really?
Daca oamenii totusi il lauda si nu au avut probleme cu el nu vad de ce as fi eu Gica contra. La urma urmei este usor descarcabil, se instaleaza usor si cica ar fi banal de folosit. Se lauda si cu resursele mici consumate. Asta chiar e un mare PLUS. Este cel mai utilizat antivirus gratuit din lume. Cel putin asa spun statisticile de descarcari ale site-ului cnet.com. Il poti descarca si tu de aici.
3. Avira AntiVir Personal – Free Antivirus
Avira AntiVir 9 a fost lansat de curand si este in top trei mondial al antivirusilor gratuiti. Este considerat totusi un antivirus stresant pentru ca te tot bate la cap pentru update-uri si de multe ori detectarile pentru care te baga in alarma de gradul zero sunt false. Pana la urma nu e problema daca Avira isi face treaba, iar majoritatea oamenilor care l-au folosit spun cu mana pe inima ca sunt multumiti. Avira vine cu protectie anti spam, anti spiware, protectie la mail si are chiar un firewallAvira AntiVir 9 se lauda cu un nou motor de detectare a virusilor care cica este cu mult mai eficient. Il poti descarca gratuit de aici.
Avira AntiVir Personal - panoul de configurare
Avira AntiVir Personal - panoul de configurare
Cu antivirus platit sau moca, ai grija pe ce site-uri intri si ce descarci de pe internet. Nu recomand nimanui clientii pentru retelele pear to pear precum DC++ sau oDC. Oricat de smecher ar fi antivirusul tau, tot s-ar putea sa te trezesti in “ograda” cu niste troieni deloc prietenosi care te-ar putea impinge spre o tragedie: reinstalarea sistemului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu